لیست کامل ۲۹ تایی از خطاهای سرچ کنسول گوگل [+ آموزش رفع]

لیست کامل 29 تایی از خطاهای سرچ کنسول گوگل [+ آموزش رفع]

یکی از مهم ترین اقداماتی که همیشه ما سئوکارها در پروژه های مان انجام میدهیم، بررسی خطاهای سرچ کنسول گوگل و از بین بردن آنهاست. البته اصولا اگر این خطاها خیلی خطاهای جدی نباشند، رفع کردن شان را به یکی دو ماه بعد از شروع پروژه موکول میکنیم.

در هر حال، اگر شما هم میخواهید با بررسی خطاهای سرچ کنسول، مشکلات سئو سایت را برطرف کرده و به نتایج بهتری دست پیدا کنید، با من و این مقاله همراه باشید. در این مقاله تمامی خطاهای سرچ کنسول، هشدارها، VALID ها و… را به شما توضیح میدهم و نحوه رفع کردن هر کدام را هم آموزش خواهم داد.

نکته: اگر خطای خاصی را مد نظر دارید، با کمک دکمه ctrl+f کادر جستجو رایانه را باز کرده و آن را جستجو کنید تا به آن برسید. همینطور در مرورگر کروم رایانه هم میتوانید با انتخاب ۳ دکمه بالای صفحه و کلیک روی گزینه “یافتن در صفحه” به کادر جستجو دسترسی پیدا کنید.

لیست خطاهای سرچ کنسول؛ پیش نیازها

لیست خطاهای سرچ کنسول

قبل از اینکه مقاله را شروع کنیم، باید ابتدا با یک سری کلمه و عبارت آشنا شوید چون در ادامه با آنها زیاد کار داریم. پس آنها را بخوانید و در صورت نیاز مقالات تکمیلی شان را مطالعه کنید.

ایندکس

ایندکس شدن به معنی این است که گوگل یک صفحه از سایت شما را بررسی و ذخیره کرده است. اگر صفحه ای ایندکس شده و البته قدرت سئو خوبی داشته باشد، در نتایج جستجو نمایش داده میشود. اما اگر به هر دلیلی مثل مشکلات سایت، نوایندکس کردن توسط ادمین و… صفحه ایندکس نشود، اصلا مهم نیست که چقدر محتوا و سئو خوبی داشته باشد، چون گوگل اصلا آن را ندیده که بخواهد در نتایج نمایشش بدهد.

نوایندکس

نوایندکس یک فرمان است که شما به گوگل میدهید. این فرمان به گوگل میگوید که صفحه یا صفحات مورد نظر شما را ایندکس نکند.

دادن این فرمان به ۳ شکل ممکن است. راهکار اول و بهتر این است که یک تکه کد کوچک به اسم تگ نوایندکس را در بخش head صفحه بارگذاری کنید. انجام این کار از طریق افزونه های yoast seo یا رنک مث بدون نیاز به کدنویسی هم ممکن است.

  بهترین مشاوره سئو سایت: ۵ مشاور سئو ایرانی + قیمت!

راهکار دوم این است که یک تکه کد به فایل robot.txt سایت اضافه کرده و از گوگل بخواهید صفحه را ایندکس نکند. در مورد این فایل در ادامه توضیح میدهم.

در نهایت راهکار سوم استفاده از HTTP response است که نیاز به تخصص دارد.

دقت کنید، تمامی صفحات سایت شما در حالت پیش فرض برای ایندکس آماده هستند و اگر بخواهید از دید گول خارج شوند، باید حتما آنها را نوایندکس کنید.

کنونیکال

زمانی که چند صفحه با محتوای خیلی شبیه به هم یا تکراری در سایت شما وجود دارد و در عین حال شما نمیخواهید آنها را حذف کنید، باید همه آنها را روی یکی از آنها که میخواهید در نتایج سئو شود، کنونیکال کنید.

کنونیکال

کنونیکال یک تگ (یک تکه کد) است که در کدهای صفحات مورد نظر قرار میدهید و در آن آدرس صفحه مقصد اصلی را مشخص میکنید. در مورد این موضوع در مقاله کنونیکال چیست به زبان ساده و با مثال صحبت کردم.

ریدایرکت

ریدایرکت به معنی انتقال کاربر از یک آدرس به آدرس دیگر است. مثلا اگر من همین صفحه که درونش هستید را به صفحه اصلی ایماج آکادمی ریدایرکت بزنم، دفعه بعد که واردش شدید به جای این صفحه، صفحه اصلی را مشاهده میکنید. در مورد این موضوع هم در مقاله ریدایرکت ۳۰۱ توضیحات بیشتری دادم.

ارور ۴۰۴

اگر همین صفحه که الان در آن هستید را حذف کنم، زمانی که دوباره به آدرسش وارد شوید به جای آن، یک صفحه ارور ۴۰۴ را مشاهده میکنید.

صفحه 404 ورزش 3

به طور کلی لینک دادن به صفحات با آدرس اشتباه یا صفحاتی که حذف شده اند، به یک صفحه ۴۰۴ ختم خواهد شد.

نقشه سایت

در سایت شما صفحه ای وجود دارد به اسم سایت مپ یا نقشه سایت. در این صفحه آدرس تمامی صفحاتی از سایت تان که قرار است گوگل آنها را مشاهده و ایندکس کند، وجود دارد.

مثلا نقشه سایت ایماج  آکادمی این صفحه است. در واقع ما این صفحه را در سایت میسازیم تا گوگل بتواند به راحتی صفحات مورد نیاز ما برای ایندکس و سئو شدن را پیدا کند. بنابراین اگر قرار باشد صفحه ای ایندکس نشود، لینکش را از سایت مپ هم حذف میکنیم.

robots.txt

یک فایل بسیار مهم در هاست سایت شما وجود دارد با اسم robots.txt در این فایل متنی، شما به ربات های گوگل یک سری دستور میدهید از جمله اینکه کدام صفحات سایت من ایندکس نشود و… . اصولا سئوکارهای مبتدی با نحوه نوشتن دستورات در این فایل آشنایی ندارند. به همین دلیل ما پیشنهاد میکنیم هیچ وقت به سراغ آن نروید چراکه در حالت عادی از زمان ساخت سایت، کدهایی که در آن وجود دارند کاملا برای گوگل بهینه هستند و نیاز به تغییر ندارند.

خطاهای سرچ کنسول در بخش coverage

زمانی که وارد گزینه coverage  از منو index در سرچ کنسول شوید، به طور خودکار خطاها یا همان error ها را مشاهده میکنید:

خطاهای سرچ کنسول در بخش coverage

گزینه ای که در تصویر با فلش مشخص شده، همان بخش error و گزینه های کنار آن به ترتیب هشدارها، صفحات تایید شده و صفحات تایید نشده هستند که در این مقاله همه شان را به شما توضیح میدهم. الان اجازه بدهید به سراغ ارورهای سرچ کنسول برویم.

۱. خطای (Server error (5xx در سرچ کنسول

خطای (Server error (5xx در بخش coverage در مورد سرور سایت شماست. در واقع آن صفحاتی که با این خطای سرچ کنسول روبرو شده اند، حین بازدید کاربر از آنها یا بازدید ربات های گوگل، مشکلی از سمت سرور داشته و نمایش داده نشده اند.

آموزش رفع خطای (Server error (5xx در سرچ کنسول

اگر میخواهید ببینید که آیا مشکل مورد نظر حل شده یا نه، کافی است آدرس صفحه مورد نظر را در مرورگرتان جستجو کنید. برای این کار ابتدا روی نام خطا در سرچ کنسول کلیک کنید.

خطای (Server error (5xx

همانطور که مشاهده میکنید در این بخش یک عدد هم در مقابل نام خطا نوشته. در واقع این تعداد صفحاتی که در سایت تان با این ارور مواجه هستند. در ادامه همانطور که در تصویر پایین هم مشخص است، بعد از کلیک کردن روی ارور، لینک تمامی صفحات شامل (Server error (5xx نمایش داده میشود:

آموزش رفع خطای (Server error (5xx

بعد به نوبت لینک صفحات را کپی کرده و در مرورگر وارد کنید.

ارور 500

همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، در این مثال هنوز صفحه یا صفحات مورد نظر من با مشکل ارور ۵۰۰ روبرو بوده و عملا از طرف سرور ایراد دارند. بنابراین باید به شرکت هاستینگ یا تیم آیتی شرکت پیام داده و از آنها بخواهم که مشکل مورد نظر را حل کنند. اما اگر با اروری بعد از ورود به صفحه روبرو نشدید، در واقع میتوان گفت که این خطای سرچ کنسول از بین رفته.

نکته: برای پیدا کردن صفحاتی که با دیگر خطاها روبرو هستند هم دقیقا باید همین مسیر را پیش بروید و روی نام خطا کلیک کنید تا لیست صفحات به شما نشان داده شود.

۲. خطای Redirect error در سرچ کنسول

خطای Redirect error در سرچ کنسولخطای Redirect error در سرچ کنسول چیست؟ در واقع این خطا زمانی به شما نمایش داده میشود که صفحات تان را ریدایرکت کرده باشید اما آنها با مشکلی روبرو شده باشند. چه مشکلی؟

  • ممکن است صفحات را به طور متوالی و پشت سر هم به چند صفحه ریدایرکت کرده باشید.
  • امکان دارد به دلیل مشکلات فنی، صفحه به شکل بی پایان فقط ریدایرکت شود و اصلا چیزی به کاربر نمایش ندهد.
  • ممکن است صفحه ای که در نهایت قرار است کاربر به آن منتقل شود، آدرس بسیار طولانی داشته باشد یا اینکه اصلا آدرسش اشتباه باشد.
  • و…

آموزش رفع خطای Redirect error در سرچ کنسول

حالا به سراغ رفع خطا برویم: برای از بین بردن این مشکل صرفا باید مطمئن شوید صفحاتی که آدرس آنها در سرچ کنسول قرار گرفته، به درستی ریدایرکت میشوند. ممکن است مشکل یکی از موارد بالا باشد که خب باید برای رفع خطا، به کمک تیم فنی آن را حل کنید.

۳. خطای Submitted URL blocked by robots.txt در سرچ کنسول

خطای Submitted URL blocked by robots.txt در سرچ کنسول

اگر آدرس صفحه ای از سایت شما در نقشه سایت وجود داشته باشد اما به کمک افزونه های وردپرس، کدنویسی دستی و… در فایل robots.txt به گوگل گفته باشید که صفحه مورد نظر را بررسی نکند، با این یکی از خطاهای سرچ کنسول روبرو میشوید.

آموزش رفع خطای Submitted URL blocked by robots.txt در سرچ کنسول

در ابتدا باید بفهمید که صفحه مورد نظر را قرار است ایندکس کنید یا نه؟ اگر مطمئنید که میخواهید صفحه توسط گوگل دیده شود، که خب آن را از حالت نوایندکس در فایل ربات دربیاورید.

اما اگر نمیخواهید صفحه ایندکس شود، باید به سراغ سایت مپ سایت رفته و آدرس آن صفحه را حذف کنید. اگر با نحوه انجام این کار آشنا نیستید، از یک متخصص یا افزونه های تخصصی ویرایش سایت مپ کمک بگیرید.

۴. خطای Submitted URL marked ‘noindex’ در سرچ کنسول

خطای Submitted URL marked ‘noindex’ در سرچ کنسول

خطای Submitted URL marked ‘noindex’ مربوط به زمانی است که شما از طرفی به گوگل گفته اید صفحه را ایندکس کند و از طرف دیگری در خود صفحه تگ نوایندکس قرار داده باشید. این دستور نوایندکس همینطور ممکن است به دست یک HTTP response انجام شده باشد.

آموزش رفع خطای Submitted URL marked ‘noindex’ در سرچ کنسول

در واقع دلیل وجود این خطا، تناقضی است که شما در قبال این صفحه دارید. از طرفی دستور ایندکس شدنش و از طرف دیگر دستورتان برای نوایندکس کردن آن. برای رفع خطا هم باید یا همه دستورها را برای ایندکس کردن صفحه تغییر بدهید یا برعکس.

۵. خطای Submitted URL seems to be a Soft 404 در سرچ کنسول

خطای Submitted URL seems to be a Soft 404 در سرچ کنسول

این خطا یکی از خطاهای تخصصی است که ممکن است در سرچ کنسول با آن روبرو شوید، البته اغلب سایت ها با این مشکل مواجه نمیشوند.

ابتدا باید بفهمیم که Soft 404 چیست؟ در واقع این خطا مربوط به زمانی است که شما یک صفحه ۴۰۴ در سایت تان داشته باشید، اما زمانی که گوگل قصد دارد صفحه را بررسی کنید، سایت به جای نمایشش به عنوان یک صفحه ۴۰۴، آن را با کد ۲۰۰ که کد صفحات بدون مشکل است نمایش میدهد.

اصولا هم Soft 404 به دو دلیل به وجود می آید:

  • مشکل فنی سایت شما که به طور خودکار آنها را میسازد،
  • وجود صفحات دسته بندی که خالی بوده و هیچ محتوایی ندارند.

آموزش رفع خطای Submitted URL seems to be a Soft 404 در سرچ کنسول

خب، برای از بین بردن این خطا، دو راهکار دارید:

  • اول از همه اینکه صفحه مورد نظر را به یک صفحه دیگر ریدایرکت بزنید،
  • دوم اینکه در صفحه مورد نظر محتوا قرار بدهید تا کلا از حالت ۴۰۴ خارج شود.

۶. خطای (۴۰۱) Submitted URL returns unauthorized request

خطای (401) Submitted URL returns unauthorized request

خطای ۴۰۱ هم یکی دیگر از خطاهای سرچ کنسول است که به ندرت ممکن است با آن روبرو شوید. در هر حال، این خطا میگوید که شما درخواست کرده اید این صفحه از سایت تان ایندکس شود، اما در مقابل گوگل با خطای ۴۰۱ یا همان خطای مجوز روبرو شده. این یعنی مدیر سایت برای دسترسی به صفحه محدودیت تعیین کرده. مثلا ممکن است شما برای صفحه رمز عبور تعیین کرده باشید!

آموزش رفع خطای Submitted URL returns unauthorized request 401

برای رفع این خطا کافی است محدودیتی که برای گوگل به وجود آمده را رفع کنید. به عنوان نمونه اگر روی صفحه رمز گذاشته اید، باید کلا آن را حذف کنید تا هم ربات های گوگل و هم کاربران، بدون هیچ محدودیتی واردش شوند. اگر هم قصد دارید که رمز روی صفحه بماند، پس آن را نوایندکس کنید.

۷. خطای Submitted URL not found (404)

خطای Submitted URL not found (404)

احتمالا میدانید که صفحه ۴۰۴ چیست؟ همانطور که بالاتر هم گفتم، صفحه ۴۰۴ آن صفحه ای از سایت تان است که وقتی میخواهید واردش بشوید با ارور ۴۰۴ روبرو میشوید. چرا؟ ممکن است کلا آدرسش اشتباه باشد یا اینکه صفحه را حذف کرده و آن را ریدایرکت نکرده باشید.

آموزش رفع خطای Submitted URL not found (404)

زمانی که با این خطای سرچ کنسول روبرو میشوید، باید دو کار انجام بدهید. اول اینکه صفحه ۴۰۴ مورد نظر را ریدایرکت کنید به یک صفحه مرتبط یا اصلا صفحه اصلی سایت.

بعد هم اینکه آدرس آن را از سایت مپ خارج کنید. البته بعضی افزونه های وردپرس به شکل خودکار بعد از ریدایرکت شدن صفحه، لینک آن را از نقشه سایت خارج میکنند.

۸. خطای Submitted URL has crawl issue

خطای Submitted URL has crawl issue

این خطای سرچ کنسول میگوید: در سایت صفحه یا صفحاتی وجود دارند که شما درخواست کرده اید گوگل آنها را ایندکس کند. اما گوگل در زمان بررسی آنها، با مشکلی روبرو شده که نامشخص است و در قالب هیچ کدام از خطاهای بالا نمیگنجد. ممکن است دلیل این مشکل، کدنویسی ضعیف سایت یا حتی کدهای js  صفحه باشند.

  google suggest چیست؟ تکنیک‌ های سئو با پیشنهادات گوگل!

آموزش رفع خطای Submitted URL has crawl issue

رفع این خطا کمی تخصصی است، اما خب قدم اول از بین بردنش، این است که ببینید دقیقا چه خطایی پشت آن است؟ چطور؟ لینک صفحه مورد نظر را در بخش URL inspection که در تصویر پایین هم مشخص است قرار بدهید:

url inspection
url inspection در سرچ کنسول

بعد از قرار دادن آدرس صفحه در این کادر، گوگل در یک صفحه دیگر به شکل دقیق تر مشکلات صفحه را برای تان توضیح میدهد. بعد از اینهم باید برای رفع مشکل، به متخصصان برنامه نویس یا تیم شرکت مراجعه کنید و از آنها بخواهید با خواندن صفحه مورد نظر، اشکالات را از بین ببرند.

خب، تا اینجا با ۸ تا از خطاهای سرچ کنسول در بخش coverage آشنا شدید. حالا اجازه بدهید به سراغ بخش بعدی و قسمت هشدارهای گوگل برویم.

لیست هشدارهای سرچ کنسول گوگل (Google Search Console Warnings)

ببینید، هشدارها یا همان warnings به اندازه خطاها اهمیت ندارند، اما در هر حال نیازمند توجه شما هستند. حتی ممکن است بی توجهی به این هشدارها در نهایت باعث از دست رفتن فرصت یک صفحه برای سئو شدن بشود. تصویر پایین را مشاهده کنید:

لیست هشدارهای سرچ کنسول گوگل

این همان منوی coverage است که تا الان خطاهای سرچ کنسول را از طریقش بررسی کردیم. در همین منو اگر روی گزینه valid with warnings که در تصویر هم مشخص شده کلیک کنید، چند گزینه دیگر به صفحه اضافه شده و آدرس صفحات همراه با هشدار را به شما نشان میدهد. در ادامه مقاله میخواهم نکاتی در مورد این بخش از سرچ کنسول به شما آموزش بدهم.

نکته: بعد از کلیک روی گزینه گفته شده، یک بار هم روی گزینه error کلیک کنید. به این ترتیب خطاهای مربوط به بخش ارور از پایین صفحه حذف شده و آنها را با هشدارها اشتباه نمیگیرید. البته در هر حال هشدارها با رنگ نارنجی نمایش داده میشوند.

۱. هشدار Indexed, though blocked by robots.txt در سرچ کنسول

هشدار Indexed, though blocked by robots.txt در سرچ کنسولاین هشدار میگوید صفحه یا صفحات حتی با وجود مسدود شدن در فایل ربات، باز هم ایندکس شده اند. این مشکل مربوط به زمانی است که شما یک صفحه را با خود تگ noindex از ایندکس خارج کرده اید اما در عین حال دستور نوایندکسش را از طریق فایل ربات هم داده اید.

ممکن است در نتیجه این مشکل، صفحه شما در نتایج ایندکس شود اما توضیحات متا و… آن نمایش داده نشود! برای رفع آنهم بهتر است کد نوایندکس صفحه را از فایل ربات حذف کنید و صرفا تگ نوایندکس صفحه را باقی بگذارید.

۲. هشدار Page indexed without content در سرچ کنسول

هشدار Page indexed without content در سرچ کنسول

این هشدار میگوید که صفحه شما در گوگل ایندکس شده اما گوگل نمیتواند محتوای آن را بخواند. چرا؟ به هر دلیلی ممکن است محتوای صفحه شما به کاربران و گوگل نمایش داده نشود.

یکی از رایج ترین دلایل این موضوع هم میتواند این باشد که سایت شما با مشکل ssl روبرو شده و هشدار امنیتی دریافت میکند. بنابراین برای رفع این مشکل ابتدا مطمئن شوید ssl سایت تان فعال است و به خوبی ریدایرکت میشود.

بخش valid URLs در سرچ کنسول گوگل

خب از هشدارها هم عبور کنیم و به بخش بعدی با نام valid برویم. برای دسترسی به این بخش از سرچ کنسول، روی گزینه valid که در تصویر پایین هم مشخص است، کلیک کنید.

بخش valid URLs در خطاهای سرچ کنسول گوگل

این بخش در واقع در حال نشان دادن صفحاتی از سایت شماست که برای گوگل شناخته شده هستند.

۱. گزینه Submitted and indexed

validاین گزینه بهترین چیزی است که سرچ کنسول میتواند در مورد صفحات سایت به شما بگوید! در واقع این گزینه نشان از این دارد که صفحات تان علاوه بر اینکه در نقشه سایت وجود داشته اند، توسط گوگل هم به خوبی بررسی و ایندکس شده اند.

۲. Indexed, not submitted in sitemap

Indexed, not submitted in sitemap

تصویر بالا را مشاهده کنید. در واقع اینجا گوگل میگوید که حدود ۱۱۹ تا از صفحاتی که در سایت ایماج وجود دارد، ایندکس شده اند اما در سرچ کنسول نبوده اند!

البته این موضوع به عنوان یک خطا شناخته نمیشود، اما خب گوگل ترجیح میدهد به جای اینکه بخواهد خودش به دنبال صفحات مختلف گشته و پیدای شان کند، شما با او همکاری کرده و خودتان آدرس آنها را برایش در سایت مپ قرار بدهید.

در این نمونه بالا، صفحاتی که مشاهده میکنید در واقع صفحات پرسش و پاسخی است که در ایماج وجود دارد و خب خیلی برای من مهم نیست که حتما لیست شان در نقشه سایت باشد. اما بهتر است اگر صفحات مورد نظر برای شما اهمیت دارد، آنها را به سایت مپ اضافه کنید.

۳. Indexed; consider marking as canonical

valid

شاید نتوان این را یکی از خطاهای سرچ کنسول محسوب کرد، اما از بین بردن این مشکل روی سئو سایت شما تاثیر دارد. در واقع Indexed; consider marking as canonical به صفحاتی اشاره میکند که ایندکس شده اند اما آدرس تکراری دارند. مثلا صفحه farin.academy که با آدرس farin.academy/index.html هر دو به یک صفحه اشاره دارند و عملا تکراری هستند. بنابراین منظور از تکراری، صفحه ای است که از طریق چندین آدرس مشابه قابل دسترسی باشد.

متاسفانه باید بگویم که وجود این صفحات هم برای سئو داخلی و هم برای سئو خارجی سایت مضر است. مثلا ممکن است بک لینک هایی که برای این صفحات میسازید قدرت شان نصف شده و بین آنها تقسیم شوند. یا اینکه کلا گوگل این صفحات را به عنوان صفحاتی با محتوای تکراری یا DUPLICATE CONTENT محسوب کند.

بنابراین باید این مشکل را رفع کنید. چطور؟ خب بهترین راهکاری که برای رفع این مشکل پیشنهاد میشود، استفاده از تگ کنونیکال است که نسخه اصلی از یک یا چند صفحه را به گوگل نمایش میدهد. اما خب میتوانید از ریدایرکت ۳۰۱ هم استفاده کنید.

بخش excluded URLs

بخش excluded URLs

خب، بخش بعدی که با آن کار داریم، قسمت صفحات excluded است. در واقع اینها صفحاتی هستند که گوگل آنها را مشاهده کرده، اما ایندکس شان نکرده. اغلب هم دلیل ایندکس نکردن شان این است که شما نوایندکس شان کرده اید.

۱. Blocked by ‘noindex’ tag

Blocked by ‘noindex’ tagزمانی که سرچ کنسول این گزینه را به شما نمایش میدهد، در واقع میگوید این صفحاتی از سایت شما است که به کمک تگ noindex آنها را از دید ربات ها خارج کرده اید.

اگر با نوایندکس بودن این صفحات مشکلی ندارید که هیچ، اما اگر مشکل دارید، باید به کمک هر ابزاری که این تگ را در صفحه یا صفحات مورد نظر قرار داده اید، آن را حذف کنید.

۲. Blocked by page removal tool

Blocked by page removal tool

در سرچ کنسول ابزاری به اسم removal tool وجود دارد. این ابزار این دسترسی را به مدیران سایت میدهد که یک یا چند صفحه یا حتی کل سایت را از دید گوگل خارج کنند. اما نکته مهم اینجاست که این ابزار صفحات مورد نظر را صرفا به شکل موقتی (برای ۶ ماه) نوایندکس کرده و بعد از این مدت دوباره صفحه تان ایندکس میشود. بنابراین اگر میخواهید صفحه را کلا از دید گوگل خارج کنید، حتما به کمک تگ نوایندکس یا فایل ربات آن را نوایندکس کنید. همینطور میتوانید آن را حذف و ریدایرکت کنید.

۳. Blocked by robots.txt

Blocked by robots.txt

خب احتمالا خودتان متوجه شدید این گزینه به چه چیزی اشاره میکند. در واقع این یعنی صفحه یا صفحات مورد نظر، به کمک فایل robots سایت شما نوایندکس شده اند.

البته زمانی که یک صفحه در سایت شما به کمک این فایل از دسترس خارج شود، گوگل باز هم برای مدتی آن را از ایندکس خارج نمیکند تا مطمئن شود واقعا شما بوده اید که اقدام به حذف آن از ایندکس کرده اید. اما خب در نهایت در صورت به وجود نیامدن تغییر جدید، صفحه نوایندکس میشود.

۴. Blocked due to unauthorized request (401)

Blocked due to unauthorized request (401)

این گزینه هم به شما میگوید که صفحاتی از سایت شما به دلیل عدم دسترسی ربات های موتور جستجو و برخورد آنها با پاسخ ۴۰۱ ایندکس نشده اند. اگر میخواهید این صفحات ایندکس شوند که خب باید مشکل را رفع کنید. مثلا همانطور که بالاتر هم گفتم، ممکن است دلیل این مشکل همان رمزدار کردن صفحه باشد که باید رمز را بردارید. اما اگر میخواهید صفحه را به همین شکل نگاه دارید، بهتر است کلا آن را نوایندکس کنید.

۵. Crawl anomaly

Crawl anomaly

Crawl anomaly به آن دسته از صفحاتی از سایت شما اشاره میکند که ربات موتور جستجو هنگام برخورد با آنها، با یک مشکل روبرو شده. این مشکل میتواند به دلیل وجود خطاهای سروری ۵۰۰ یا خطاهای ۴۰۰ باشد.

البته اصولا تجربه میگوید صفحاتی که در این بخش از خطاهای سرچ کنسول قرار میگیرند، با مشکلاتی مثل:

  • زنجیره های ریدایرکت تودرتو،
  • ریدایرکت به صفحات ۴۰۴،
  • و ریدایرکت به صفحاتی که دیگر وجود ندارند،

روبرو هستند. بنابراین در مرحله اول بهتر است در این صفحات، این مشکلات را بررسی کنید و اگر مشکل همین ها بود، صفحه را به یک آدرس معتبر ریدایرکت کنید. اما اگر مشکل اینها نبود، بهتر است با تیم آیتی شرکت و البته پشتیبان هاست سایت تان در مورد مشکلات صحبت کنید.

۶. Crawled – currently not indexed

Crawled – currently not indexed

این گزینه میگوید که صفحه مورد نظر شما توسط ربات ها دیده شده اما هنوز ایندکس نشده است. ممکن است در آینده ایندکس بشود و البته ممکن است نشود. اگر صفحات زیادی در این بخش دارید، به محتوای آنها دقت کنید. ببینید آیا واقعا محتوایی که در آنها قرار داده اید کیفیت دارد؟ جواب نیاز کاربر را میدهد؟ بهینه کردن محتوای این صفحات ممکن است باعث افزایش احتمال ایندکس شدن شان شود.

۷. Discovered – currently not indexed

Discovered – currently not indexed

این گزینه میگوید که صفحه یا صفحاتی که در این بخش هستند، توسط گوگل شناسایی شده اند، اما گوگل فکر میکند به دلیل اهمیت پایین شان، بهتر است نه آنها را خزش (crawl) و نه ایندکس کند.

اگر صفحاتی که در این بخش هستند برای تان اهمیت دارند و میخواهید سئوی شان کنید، بهتر است از دیگر صفحات سایت تان به آنها لینک داخلی بدهید. همینطور بک لینک گرفتن برای آنها یکی دیگر از راهکارها برای افزایش احتمال ایندکس شدن شان است.

  سئو تضمینی سایت؛ بررسی ۳ ادعای بحث‌ برانگیز سئو

۸. Alternate page with proper canonical tag

Alternate page with proper canonical tag

این گزینه به صفحاتی اشاره میکند که کپی یک صفحه دیگر است، اما خب خود گوگل به کمک تگ کنونیکال صفحه اصلی را شناخته است. بنابراین کار خاصی نیاز نیست در قبال شان انجام بدهید.

۹. Duplicate without user-selected canonical

Duplicate without user-selected canonical

این صفحه یا صفحاتی که در این گزینه هستند، نسخه هایی دارند که به عنوان کپی همدیگر به نظر میرسند. شما باید به کمک تگ کنونیکال تعیین کنید که صفحات اصلی کدام هستند و گوگل را از گمراهی خارج کنید.

۱۰. Duplicate non-HTML page

Duplicate non-HTML page

اگر دقت کرده باشید خیلی از سایت ها در انتهای صفحه مقالات شان، یک فایل pdf از همان صفحه را هم قرار میدهند. این صفحات، صفحات non-HTML یا غیر HTML هستند. حالا صفحاتی که در این گزینه و خطای سرچ کنسول به شما معرفی شده اند، همین صفحات غیر HTML هستند که به عنوان نسخه تکراری از یک صفحه دیگر شناخته شده اند. در این شرایط گوگل با توجه به تکراری بودن محتوا، صفحه اصلی یا HTML را ایندکس و صفحه دیگر را نوایندکس در نظر میگیرد. اگر شما هم با این موضوع موافقید، کار خاصی انجام ندهید.

۱۱. Duplicate, Google chose different canonical than user

Duplicate, Google chose different canonical than user

گوگل میگوید: صفحاتی که در این گزینه آنها را نشان شما میدهد، به عنوان صفحات مقصد کنونیکال انتخاب شده اند. اما ترجیح میدهد به جای اینها، صفحات دیگری را به عنوان صفحه مقصد در نظر بگیرد! در واقع این یعنی گوگل با شما در مورد صفحه مقصد کنونیکال و اینکه کدام صفحه باید ایندکس شود، هم نظر نیست.

  • در مورد این مشکل اگر نظر گوگل را قبول دارید که: در این صفحه به صفحه ای که گوگل مد نظر دارد یک کنونیکال بزنید، از این به بعد هم به صفحه جدید لینک های داخلی و خارجی بدهید.
  • اما اگر با گوگل هم نظر نیستید: باید صفحه مورد نظرتان را از لحاظ سئو بهبود بدهید.

البته بهتر است بیشتر به نظر گوگل احترام بگذارید چون در اغلب مواقع انتخاب های درستی دارد.

۱۲. Not found (404)

Not found (404)

زمانی که گوگل سعی کند یک صفحه از سایت شما را بررسی کند اما با خطای ۴۰۴ روبرو شود، آن را در این قسمت قرار میدهد. در واقع این صفحه یا صفحات قبلا ایندکس شده بودند اما امروز به ناگهان ۴۰۴ شده اند. برای از بین بردن این مشکل، میتوانید از ریدایرکت کردن صفحه کمک بگیرید.

۱۳. Page removed because of legal complaint

Page removed because of legal complaint

گزینه بالا به شما میگوید که این صفحات به دلیل شکایت حقوقی از سایت شما، از ایندکس گوگل حذف شده اند! در واقع اگر محتوای نامناسبی در صفحات سایت تان داشته باشید، احتمال شکایت از شما بالا رفته و گوگل صفحات مورد نظر را از ایندکس خارج میکند. این شکایت ها حتی ممکن است به دلیل کپی کردن محتوا و نقض حقوق ناشر انجام شده باشد.

البته اگر با این گزینه روبرو شده اید ولی به نظرتان صفحه ای ندارید که واقعا ناقض قوانین باشد، احتمالا سایت تان هک شده! چراکه هکرها بدون اجازه شما تعداد زیادی از این صفحات را در سایت تان میسازند و خب در ادامه شرکت ها هم از شما به دلیل وجود این صفحات در سایت تان شکایت میکنند.

۱۴. Page with redirect

Page with redirect

این گزینه خاصی نیست، در واقع در این بخش گوگل آدرس صفحاتی از سایت تان را نمایش میدهد که به دلیل ریدایرکت کردن شان، از ایندکس خارج شده اند.

۱۵. Queued for crawling

Queued for crawling

صفحاتی که آدرس شان در این گزینه است، یعنی قرار است به زودی ایندکس شوند. در واقع این گزینه، صف صفحات منتظر خزش ربات های موتور جستجو در سایت را نشان میدهد.

۱۶. Submitted URL dropped

Submitted URL dropped

صفحات دسته بندی شده در این قسمت، صفحاتی هستند که شما میخواستید گوگل آنها را ایندکس کند، اما گوگل به سراغ شان آمده، مدتی آنها را زیر نظر گرفته و در نهایت به این نتیجه رسیده که بهتر است آنها را ایندکس نکند. برای رفع مشکل این صفحات، بهتر است آنها را دوباره از نظر کیفیت بازبینی کرده و بهبودشان بدهید.

کلام آخر

به عنوان کلام آخر: علاوه بر تمامی هشدارها و ارورهایی که بالاتر توضیح دادم، گوگل یک بخش دیگر هم دارد که در آن به بررسی صفحات سایت شما پرداخته و در مورد وضعیت سرعت و… شان به شما هشدار میدهد. اگر به فکر بهینه سازی بیشتر سایت تان هستید، پس حتما مقاله core web vitails را بخوانید تا با آنها هم آشنا شوید. خطاهای مربوط به این بخش عبارتند از:

  • LCP issue: longer than 4s (mobile)
  • CLS issue: more than 0.25 (mobile)
  • LCP issue: longer than 4s (desktop)
  • CLS issue: more than 0.25 (desktop)

که در مورد همه اینها در مقاله گفته شده صحبت کردم.

خب، به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله با ۲۹ تا از هشدارها و خطاهای سرچ کنسول آشنا شدیم. در آخر اگر سوال و نظری در مورد مطالب مقاله داشتید، در بخش نظرات منتظر شما هستم. پیشنهاد می شود مقاله ایده های کسب و کار اینترنتی را بخوانید.

 

برخی سوالات رایج:

لیست خطاهای سرچ کنسول را نام ببرید؟

ایندکس – نوایندکس – کنونیکال – ریدایرکت- ارور ۴۰۴ – نقشه سایت – robots.txt و…

خطاهای سرچ کنسول در بخش coverage کدامند؟

خطای (Server error (5xx در سرچ کنسول – خطای Redirect error در سرچ کنسول – خطای Submitted URL blocked by robots.txt در سرچ کنسول – خطای Submitted URL marked ‘noindex’ در سرچ کنسول

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *